Spinkelt jordskælv

Morten Brask er tilbage med dystopisk kærlighedshistorie, der tager læseren på en rejse gennem et katastroferamt Europa.

Tre måneder efter hans franske hustrus forbrændte lig blev fundet i et sommerhus, vågner Daniel i Måske et spinkelt jordskælv en morgen og opdager, at alle lyde i København er forsvundet. Ting står ikke, hvor de stod i går. Solen skinner gennem vinduer, den aldrig før har skinnet gennem. På gaden er der ingen mennesker, biler står forladte på vejene, rådhuset er styrtet sammen. Mærkeligst er det dog, at der indløber en besked om, at hustruens telefon er blevet tændt i Paris.

På sin gamle motorcykel kører Daniel sydpå gennem et surrealistisk Europa. Ekstreme skyformationer kommer og går, menneskeflokke har hængt sig i skovene, Paris står under vand, regnen ødelægger hegnene i de zoologiske haver, og de vilde dyr strejfer om.

Daniel når La Ciotat på den franske sydkyst, hvor hustruen tilbragte sin barndoms somre. Her finder han de første spor efter hende, og jagten fører ham på en klaustrofobisk rejse, hvor han prøver at forstå, hvad der er virkelighed, og hvad der er håbets illusion.

Forfatteren Morten Brask, der har flere romanudgivelser bag sig, udkommer for første gang på Lindhardt og Ringhof. 
Læs mere om Morten Brask og om dengang Morten sprang ud af forfatterskabet.

Comments are closed.